Supersmarrig söndagskaka med maräng och rabarber.
2011-04-04 @ 09:18:17- Botten:
150 gr smör
1 stjälk rabarb
2 äggulor
1 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker - Bottnen:
Värm ugnen 175 gr. Smörj och bröa formen. Smält smöret och låt det svalna. Skala rabarbern och skiva. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Tillsätt fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Lägg rabarberbitarna på smeten.Strö lite socker på rabarbern, som ni vet brukar de vara sura.
- Marängen:
Vispa vitorna till vitt skum, tillsätt sockret lite i taget, vispa tills marängen inte rinner. Bred marängsmeten över rabarbern. - Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Om kakan ser ut att bli för mörk, sätt in en plåt i övre delen av ugnen.
Du kan ta äpplen och lite kanel om du inte gillar rabarber.
Jag serverade med vispgrädde(tjockis) men glass eller ingenting till går säkert lika bra.
LYCKA TILL!!